Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Ny hyra från 1 juli

Studentbostäder och studenternas hyresgästorganisation Kombo har efter förhandlingar kommit överens om en hyreshöjning för läsåret 2022/2023.

Årets hyreshöjning består av två delar. Dels den årligt förhandlade hyreshöjningen, dels en kostnad för snabbare bredbandsuppkoppling motsvarande 40 kronor i månaden. Det innebär att hyran totalt kommer att höjas enligt följande:

• Korridorsrum: 110 kronor i månaden.
• 1 rum och kök: 140 kronor i månaden.
• 2 rum och kök: 170 kronor i månaden
• 3 rum och kök eller större: 180 kronor i månaden.

Den nya hyran gäller från och med den 1 juli 2022.

– Årets hyreshöjning är ett resultat av den senaste tidens kostnadsutveckling där kostnader för till exempel el, sophantering och material har ökat kraftigt och är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta underhålla våra bostäder. Förra årets hyresförhandling inkluderade en förbättrad bredbandsuppkoppling för alla våra hyresgäster. För att hålla en så låg och jämn hyreshöjning som möjligt kom vi överens med Kombo om att fördela kostnaden för detta över två år. Vi vet att den nya, snabbare bredbandsuppkopplingen uppskattas av våra hyresgäster och vi hoppas och tror att den gör studietiden lite enklare och smidigare, säger Thomas Lilja, vd på Studentbostäder.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta:
Thomas Lilja, VD Studentbostäder, telefon 013-20 86 54
Matilda Blomqvist, Boendeombud KOMBO, Kårservice i Östergötland, telefon 013 28 28 84