Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
Studenter som sitter lutade mot en fasad
Studenter som sitter lutade mot en fasad

Antagen till LiU i höst? Grattis och välkommen!

Vi är glada över att du planerar att börja studera i Linköping och vi vill gratulera dig till ett bra val. Letar du bostad till hösten, så hittar du all information här som kan vara bra för dig att veta.

Först av allt – registrera dig i vår bostadskö

Du kan registrera dig i vår bostadskö från dagen du fyller 17, men det är först när du blir antagen till Linköpings Universitet som du kan söka ett boende. Registrera dig i bostadskön.

Så söker du bostad

Så snart du har registrerat dig så börjar du samla köpoäng och kan börja söka bostäder. Läs vår guide om hur du söker bostad

Förtur för dig som är antagen till HT 2022

För att du lättare ska kunna skaffa dig ett boende som nyantagen student, så har du förtur i vår bostadskö. Av sökande med förtur är det den personen med högst köpoäng som får erbjudande om bostad.

Förturen gäller:

  • För korridorsrum med inflyttningsdatum 1 augusti – 1 oktober.
  • Dig som ej är folkbokförd i Linköping och bor utanför Linköpings kommun.
  • Dig är antagen till Linköpings Universitet för första gången.
    Av sökande med förtursrätt är det den med högst köpoäng som får ett erbjudande. Tackar du nej till ett erbjudande med förtur så är du inte längre berättigad till att få fler erbjudanden med förtur.

Förturen gäller följande datum

  • Mellan perioden 12 juli – 15 augusti publicerar vi kontinuerligt tillgängliga korridorrum som är reserverade för studenter med förtur.
  • Mellan 12 – 29 juli gäller förturen både för korridorrum och 1 rok (lägenhet). Observera att även andra lägenheter (exempelvis tvåor och treor utan förtur) kommer att publiceras den här perioden.
  • Under perioden 1 augusti – 1 oktober om du flyttar in i ett korridorrum.

Publicering under juli månad

Bostad publicerasPubliceringen avslutasSista svarsdag på erbjudande
​12 juli, kl. 10.00​15 juli, kl. 10.0018 juli, kl. 10.00
​19 juli, kl. 10.00​22 juli, kl. 10.0025 juli, kl. 10.00
​26 juli (snabb inflytt)​29 juli, kl. 10.00Erbjudande rings till sökande​

Publicering under augusti månad

​2 augusti, kl. 10.00​5 augusti, kl. 10.00​8 augusti, kl. 10:00
​9 augusti, kl. 10.00​12 augusti, kl. 10.00​15 augusti, kl. 10:00
​15 augusti (snabb inflytt)

De korridorrum som vi får återbud till under denna period kommer att publiceras igen den 15 augusti. Gällande erbjudanden med snabb inflyttning så ringer vi sökanden efter kl. 10.00 den 15 augusti. Svarar du inte när vi ringer så går erbjudandet vidare till nästa sökande.

Efter den 15 augusti går vi tillbaka till normala publiceringsintervaller, men förturen gäller till 1 oktober. För att se om en bostad har förtur, vänligen se informationen på det publicerade objektet.