Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
kille och tjej i bibliotek
kille och tjej i bibliotek

Antagen till LiU i höst? Grattis och välkommen!

Vi är glada över att du planerar att börja studera i Linköping och vi vill gratulera dig till ett bra val. Letar du bostad till hösten, så hittar du all information här nedan som kan vara bra för dig att veta. Bra att känna till redan nu är att vi även kommer att ha extraöppet, lördag den 19 augusti kl.10.00 – 14.00, så att du kan hämta dina nycklar på Tornet, Tornbyvägen 1F.

Först av allt – registrera dig i vår bostadskö

Du kan registrera dig i vår bostadskö från dagen du fyller 17, men det är först när du blir antagen till Linköpings Universitet som du kan söka ett boende. Registrera dig i bostadskön.

Så söker du bostad

Så snart du har registrerat dig så börjar du samla köpoäng och kan börja söka bostäder. Läs vår guide om hur du söker bostad

Förtur för dig som är antagen till HT 2023

För att du lättare ska kunna skaffa dig ett boende som nyantagen student, så har du som är folkbokförd utanför Linköpings kommun förtur i vår bostadskö. Av sökande med förtur är det den personen med högst köpoäng som får erbjudande om bostad.

Förturen gäller:

  • För korridorsrum med inflyttningsdatum 1 augusti – 1 oktober.
  • Dig som ej är folkbokförd i Linköping och bor utanför Linköpings kommun.
  • Dig är antagen till Linköpings Universitet för första gången eller tidigare varit antagen men ej tagit några poäng.
    Av sökande med förtursrätt är det den med högst köpoäng som får ett erbjudande. Tackar du nej till ett erbjudande med förtur så är du inte längre berättigad till att få fler erbjudanden med förtur.
  • För bostäder som publiceras med särskild information om förtur.

Förturen gäller följande datum:

  • Mellan perioden 9 juli – 1 oktober publicerar vi kontinuerligt tillgängliga korridorrum som är reserverade för studenter med förtur. Under perioden kommer även en begränsad mängd lägenheter med förtursrätt att publiceras.
  • Under perioden 1 augusti – 1 oktober om du flyttar in i en bostad reserverad för nyantagna med förtur.

Här nedan följer exempel på hur publicering sker under sommaren:

Bostad publicerasPubliceringen avslutasSista svarsdag på erbjudande
​9 juli, kl. 10.00​13 juli, kl. 10.0017 juli, kl. 10.00
​13 juli, kl. 10.00​17 juli, kl. 10.0021 juli, kl. 10.00
​16 juli, kl. 10.00​20 juli, kl. 10.0024 juli, kl. 10.00

Bostäder med förtur publiceras på detta vis, enligt exemplet ovan, ända fram till 1 oktober. Det följer våra normala publiceringsintervaller söndag – torsdag och torsdag – söndag, men med undantaget att publicering- och svarstid är kl. 10.00.
Det är väldigt viktigt att du kontaktar oss så snart som möjligt under denna period om något oklart gällande din intresseanmälan, ditt erbjudande eller tecknande av ditt kontrakt.

Observera att även bostäder utan förtur publiceras kontinuerligt under denna period.