Närbild på glad tjej, porträtt.

Trygghet

Får jag spela musik i min lägenhet? Hur sent får man duscha? Är det okej att grannens tv överröstar min? Vad gör jag om min nattsömn blir störd hela tiden?

I ett flerbostadshus bor människor med olika vanor och dygnsrytm, vilket ibland kan leda till att någon blir störd. Enligt hyreslagen bör man "skäligen tåla" vissa tillfälliga störningar, men det finns inga regler eller tider för när det är tillåtet att ha hög musik, festa eller spola vatten. Det som gäller är helt enkelt hänsyn och sunt förnuft.

Om någon av dina grannar är högljudda är det bra om du först pratar med personen. Blir det inte bättre ska du anmäla detta till oss. Dagtid kontaktar du områdesansvarig, efter kontorstid ringer du Trygghetsjouren på 013-14 84 44. Vid anmälan måste du uppge namn och telefonnummer men vi lämnar aldrig ut dessa uppgifter till den som har stört. Trygghetsjouren åker till platsen för att kontrollera läget och prata med den störande grannen. Alla händelser, även de som inte kan bekräftas, rapporteras. Upprepade eller allvarliga störningar kan leda till uppsägning av hyreskontraktet.

Hemförsäkring

Nu när du har ett eget hem behöver du en bra hemförsäkring som ger dig ett skydd om du skulle råka ut för till exempel en brand, vattenskada, inbrott eller någon annan oförutsedd händelse. Genom oss kan du teckna en förmånlig försäkring hos Länsförsäkringar Östgöta.


80 kronor, inte mer, är månadskostnaden för dig som bor i ett studentrum eller mindre lägenhet. Du får en fullvärdesförsäkring, vilket betyder att du inte behöver bekymra dig för hur mycket dina saker är värda.

Under din studietid bjuder Länsförsäkringar Östgöta på självrisken vid ett skadetillfälle, värde 1 200 kronor. 

Månadskostnad 2017:

 Lägenhetsyta m2

           -40

           41-70

          71-100

         101-150

 Månadskostnad

          80 kr

            95 kr

            108 kr

           122 kr

 

Vart vänder jag mig?