Aktuellt i ditt område

2017-10-18

Ny hyresvärd klar för Ryds Allé 1-21

Från 2017-11-01 blir Heimstaden bostad ny hyresvärd för boende på Ryds Allé 1-21.

Till boende på Ryds Allé 1-21:

 

Du har tidigare fått brev om vår försäljning av Ryds Allé 1-21. Nu är det klart att köparen blir Heimstaden bostad. Från 2017-11-01 blir Heimstaden bostad din nya hyresvärd. Heimstaden bostad kommer även att köpa flera fastigheter från vårt moderbolag Stångåstaden. Det samlade antalet bostäder uppgår till 1088.

Du betalar hyra till Studentbostäder i förskott precis som vanligt fram till och med den sista hyresavin från Studentbostäder som kommer i mitten av oktober. Denna hyresavi avser hyran för november månad och ska vara betald till Studentbostäder senast den 31 oktober. Därefter ska du betala din hyra till din nya hyresvärd.

Ändra konton för e-faktura och autogiro, om du betalar din hyra via någon av de tjänsterna. Mer information om hur du ändrar får du om du kontaktar din bank.

Om du har en hemförsäkring så sägs denna upp till 2017-10-31. Du ska ha fått ett brev om detta från Länsförsäkringar med erbjudande om att fortsätta avtalet, men betala direkt till dem.

Din nya hyresvärd är ett stort bostadsbolag som äger över 21 000 lägenheter. Heimstaden har cirka 200 anställda. Huvudkontoret finns i Malmö. De kommer att öppna kontor i Linköping för att kunna leverera hög kvalitet och servicenivå till dig som kund. Du kommer att få mer information från din nya hyresvärd innan 2017-11-01.

Stort tack för din tid som hyresgäst hos oss!

 

Hälsningar

Thomas Lilja

Affärsområdeschef
Studentbostäder i Linköping AB

 

Frågor och svar:

Jag har fått en hyresavi för november från Studentbostäder trots att Heimstaden tar över ägandet 2017-11-01?

Studentbostäder skickar ut hyresavin för november och du som hyresgäst ska betala hyran på utskickad avi. Betalning ska ske till Studentbostäder senast 31 oktober. Heimstaden kommer sedan att skicka ut nya avier för kommande månader.

Jag flyttar in/ut 1 november, var ska jag hämta/lämna nycklarna?

Du hämtar och lämnar dem på vårt kontor i Ryd (Mårdtorpsgatan 25). Har du avtal som börjar/slutar senare datum, eller att du bara vill hämta nycklarna senare än inflyttningsdatum så vänder du dig till Heimstadens kontor Teknikringen 1 i Mjärdevi.

Jag har en hemförsäkring som dras via hyresavin, hur blir det med den?

Den avslutas till 2017-10-31. Du ska ha fått ett brev om detta från Länsförsäkringar med erbjudande om att fortsätta avtalet, men betala direkt till dem.

Får jag behålla mina köpoäng för lägenhet?

Ja, du får behålla dina köpoäng för att söka bostad. Kom ihåg att du måste logga in på Mina sidor och uppdatera din köplats minst en gång varje halvår annars kommer du att raderas ur kön.

Jag hyr en parkering/förråd på en av adresserna som Heimstaden bostad köper, men bor hos Studentbostäder på en annan adress som inte säljs till Heimstaden. Vad gäller?

Du får Heimstaden som ny hyresvärd för parkering/garage. Eftersom du inte är boendekund hos Heimstaden kommer din hyra för parkeringen/garage att höjas med 25 procent på grund av skatteregler om moms. Detta gör att moms tillkommer när man hyr parkering/garage från en annan hyresvärd än din bostads hyresvärd. Tillsammans med Heimstaden undersöker vi möjligheten till lösningar på hur dessa kunder ska slippa den extra kostnaden genom att byta till en annan parkering/garage hos Studentbostäder.

Läs mer