Aktuellt i ditt område

2020-05-25

Nya hyran klar – rabatteras till oktober

Studentbostäder och studenternas hyresgästförening Kombo har efter förhandlingar kommit överens om en hyreshöjning om 2,25%.

​Den nya hyran gäller från och med den 1 juli 2020 men träder inte i kraft förrän den 1 oktober 2020. Det innebär att hyresgästerna får en rabatt motsvarande höjningen under tiden 1 juli–30 september.

– Vi lever i en osäker situation just nu och vill i detta läge inte belasta våra hyresgäster med en hyreshöjning. Vi vet att det i år är svårare för många att få en extrainkomst under sommaren. Genom att rabattera de första tre månaderna kan vi erbjuda våra hyresgäster tryggheten att hyreshöjningen inte kommer förrän senare i höst, säger Simon Helmér, vd på Studentbostäder. 

Överenskommelsen innebär att Studentbostäder långsiktigt kan fortsätta hålla en hög nivå på underhållet av bostäder och gemensamma utrymmen, och att bolaget får täckning för kostnadsökningar för el, värme och vatten. 

Har du frågor? 

Om du har frågor om din nya hyra är du välkommen att kontakta Simon Helmér, vd Studentbostäder 013-20 86 92 eller Sara Sandberg, Boendeombud Kombo Kårservice 013-28 28 84.
Läs mer