Bostadspanik! Vad händer nu?

Räkna med att det kan ta lite tid. Vid terminsstart blir det en flaskhalseffekt på bostadsmarknaden som brukar lätta desto längre in på hösten vi kommer. Kan du hitta ett tillfälligt boende med en ny klasskompis, ett andrahandskontrakt eller kanske hyra ett rum i ett större hus i någon av stans ytterkanter kan det vara en bra början innan trycket lättar och du kan hitta ett mer permanent boende. Försök att hitta något tillfälligt att börja med och räkna med att söka vidare under tiden.

Här kommer några tips för att lättare hitta bostad.

  • Sök bostad hos flera hyresvärdar. Här finns en lista över de flesta i Linköping. Maila, ring och registrera dig i de köer som finns. https://www.linkoping.se/bygga-bo-och-miljo/bostader-och-offentliga-lokaler/hitta-bostad/hyresvardar-i-linkoping/

  • Sök andrahandskontrakt på sajter som blocket.se och andra sidor för andrahandsuthyrning eller där man söker inneboende.

  • Kolla andra alternativa vägar såsom större bostad – ni kanske är flera i klassen utan bostad som kan dela?

  • Fortfarande inte fått napp? KOMBO (Studenternas hyresgästorganisation) har en anslagstavla där man kan dela och söka boende. KOMBO har också nödboenden för studenter. http://bostad.karservice.se

  • Sök bostad i andra närliggande städer. Pendeln och campusbussen går från Norrköping. Pendeln går även till östgötska städer såsom Mantorp, Mjölby, Motala och Skänninge.

Läs mer