Flamman

Innergården på flamman, fotografi.

I kvarteret Flamman erbjuder vi både lägenheter och möblerade, eller omöblerade, korridorrum. Här är studentlivet i fokus och den lokala puben är en självklar mötesplats.

Från stadsdelen Gottfridsberg och studentboendet Flamman är det ungefär lika långt till Campus, Hälsouniversitetet och Linköping City. I närheten finns grönområden och ett stenkast bort ligger Rydskogen med motionsspår, utegym och fotbollsplaner.

​Snabba fakta

​Avstånd till Campus Valla

​ca 2,2 km

​Avstånd till Hälsouniversitetet

​ca 1,5 km

​Avstånd till resecentrum

​ca 1,5 km

​Närmaste matbutik

​ca 150 m

​Byggår

​1965

​Senast renoverat

2000 (kök och allrum)

​Hyresnivå

​3 275 – 7 529kr/mån

235 st korridorrum, 19,6 kvm
Se exempel

2 st ettor, 26,3 kvm
Se exempel

8 st tvåor, 43,9 – 44,1 kvm
Se exempel

1 st trea 83,4 kvm
Se exempel

"Min korridor är nog den bästa att bo i, tror jag"

Erika fick tips om Flamman av sin bror, som redan pluggade i Linköping. Det bästa med området är läget, säger hon. Och så gillar hon att bo i korridor!

Namn: Erika Wiman
Kommer från: Sundsvall
Bor: Korridor i Flamman

Erika Wiman kommer från början från Sundsvall, men sedan augusti 2012 pluggar hon i Linköping och har sitt hem i en korridor i studentområdet Flamman.
 
Att du hamnade just i Flamman var ingen slump?
– Nej, min bror pluggade redan i Linköping så jag hade varit här på besök några gånger. Och han tipsade mig också om det här området som han tyckte var bra.

Var det svårt att få en lägenhet här?
– Jag kom in på min utbildning redan 2011 men valde då att skjuta upp studierna ett år. Därför hade jag hunnit samla en hel del poäng hos Studentbostäder när det väl blev dags att flytta hit. Studenter från andra städer får dessutom förtur på korridor, så allt gick smidigt.

Korridor? Berätta hur det är?
– Jag önskade ju korridor från början för jag tänkte att det kan vara bra att bo med andra när man kommer ny till en stad. Och det är skönt att alltid ha någon att prata med. Själva lägenheten, eller rummet, är helt okej och jag har egen toa och dusch. Kanske en aning slitet men det här är ändå bästa korridoren att bo i tror jag.

Vad är det bästa med Flamman, tycker du?
– Det allra bästa är absolut läget. Flamman ligger jättebra till, mitt emellan universitetet och stan och det går snabbt att cykla dit man vill. Det är egentligen ett ganska lugnt område, men samtidigt finns studentpuben Flamman i kvarteret och när den är öppen kan det vara lite livligt. Fast är man själv i rätt läge är det ju bara kul!

Läs hela intervjun med Erika här