Gnistan

Fasaden på Gnistan, fotografi.

​Mellan universitetet och Linköpings city har en helt ny och unik stadsdel vuxit fram, där människor, samspel och hållbarhet står i centrum.

Vad vi erbjuder

Vid torget i Vallastaden har Studentbostäder 183 bostäder. Några av bostäderna har byggs enligt ett nytt koncept där arkitektstudenterna gjort ritningarna. Det är resultatet av en arkitekttävling i Studentbostäders regi där vinnarbidraget nu fick en chans att omsättas i verkligheten

Läge och service

Den nya stadsdelen ligger mellan Vallaskogen och Lambohovsleden, i nära anslutning till universitetet och på cykelavstånd till Mjärdevi, sjukhuset och city. Både bra bussförbindelser och bra cykelvägar gör det enkelt att bo i Vallastaden. Biltrafiken minimeras också med smarta lösningar i form av parkeringshus och bilpooler. I närheten av fastigheterna kommer det endast finnas möjlighet till korttidsparkering.

Vallastaden bo- och samhällsexpo

Vallastaden var år 2017 föremål för ett bo- och samhällsexpo som väckte stor uppmärksamhet, nationellt och internationellt. Under tre veckor stod mässan öppen för besök av allmänhet, press, politiker och andra intresserade.

​Snabba fakta

​Avstånd till Campus Valla

​ca 200 m

​Avstånd till Hälsouniversitetet

​ca 3,6 km

​Avstånd till resecentrum

​ca 4,9 km

​Närmaste matbutik

​ca 900 m

​Byggår

Hyresnivå

2017

5 002 kr/mån-10 640 kr/mån

 

30st kollektivrum, 14-22 kvm
Se exempel

137 st ettor, 20-32 kvm
Se exempel

14 st tvåor, 34-46 kvm
Se exempel

2 st treor, 49 kvm
Se exempel

 

 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​