Gnistan

Fasaden på Gnistan, fotografi.

​Mellan universitetet och Linköpings city har en helt ny och unik stadsdel vuxit fram, där människor, samspel och hållbarhet står i centrum. Vi på Studentbostäder är stolta över att vara en av dem som byggde i Vallastaden.

Vad vi erbjuder

Vid torget i Vallastaden har Studentbostäder 183 bostäder. Några av bostäderna har byggs enligt ett nytt koncept där arkitektstudenterna gjort ritningarna. Det är resultatet av en arkitekttävling i Studentbostäders regi där vinnarbidraget nu fick en chans att omsättas i verkligheten

Läge och service

Den nya stadsdelen ligger mellan Vallaskogen och Lambohovsleden, i nära anslutning till universitetet och på cykelavstånd till Mjärdevi, sjukhuset och city. Både bra bussförbindelser och bra cykelvägar gör det enkelt att bo i Vallastaden. Biltrafiken minimeras också med smarta lösningar i form av parkeringshus och bilpooler. I närheten av fastigheterna kommer det endast finnas möjlighet till korttidsparkering.

Vallastaden bo- och samhällsexpo

Vallastaden var år 2017 föremål för ett bo- och samhällsexpo som väckte stor uppmärksamhet, nationellt och internationellt. Under tre veckor stod mässan öppen för besök av allmänhet, press, politiker och andra intresserade. Mer information om mässan finns att hämta på Vallastaden 2017.

​Snabba fakta

​Avstånd till Campus Valla

​ca 200 m

​Avstånd till Hälsouniversitetet

​ca 3,6 km

​Avstånd till resecentrum

​ca 4,9 km

​Närmaste matbutik

​ca 900 m

​Byggår

Hyresnivå

2017

5 002 kr/mån-9 714 kr/mån

 

30st kollektivrum, 14-22 kvm
Se exempel

137 st ettor, 20-32 kvm
Se exempel

14 st tvåor, 34-46 kvm
Se exempel

2 st treor, 49 kvm
Se exempel

 

 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Läs mer