Översikt områden

​​​​​​​
Några av våra fastigheter med studentlägenheter på Ryds Allé i Linköping.

​​​Som ny student i Linköping kanske du inte är helt säker på var och hur du vill bo, men genom att kolla runt här kan du få god hjälp på traven.

Våra bostäder är fördelade på sju olika områden. Lägenheterna finns i olika storlekar, men störst är utbudet på ettor och tvåor. Här får du eget boende med toalett, dusch och kokvrå eller kök. I Flamman, Irrblosset och Ryd har vi även korridorboende, där du hyr ett rum med egen toalett och dusch men delar allrum och kök med dina korridorkompisar. I våra områden finns det också lokaler för aktiviteter av olika slag, exempelvis studierum, bastu, pingisrum och biljardrum. Om du får besök av vänner eller familj kan du boka ett gästrum till en låg kostnad. ​

 

Fjärilen

Flamman

Ryd

​Lambohov

Irrblosset

T1

​Gnistan

 

”Jag visste inte riktigt hur det skulle vara att dela kök och så med andra. Men nu är jag bara glad att det blev så här. Man träffar så mycket folk, det är verkligen superhärligt!”

Namn: Oskar Sjöstrand
Kommer från: Lund
Bor: Korridor i Ryd

Efter ett antal månader i Ryd konstaterar Oskar Sjöstrand att även om husen och arkitekturen kanske inte är världens mest spännande så är det ett väldigt kul område att bo i som student.

Du fick visst ligga i lite för att få din bostad?
– Ja, jag hade väl inte planerat så bra och hade dåligt med köpoäng. Strax innan skolan skulle börja satte jag i system att hårdbevaka Bostad direkt på Studentbostäders hemsida, och satte till och med väckarklockan för att vara först på lediga lägenheter. Efter ett par veckor dök det upp ett rum som jag lyckades få. Det gick faktiskt ganska smidigt.

Hade du varit i Linköping och Ryd tidigare?¨
– Nej, jag och min flickvän, som också skulle börja plugga här, visste ingenting om staden, bara att folk pratade som Tage Danielsson, det vill säga Sveriges trevligaste dialekt, hahaha! Och när jag frågade runt om Ryd fick jag lite olika svar.


Hur blev det då, tycker du?
– Jag trivs jättebra här, Ryd är ett högst levande studentområde. Kanske inte världens mest spännande om man ser till arkitekturen och husen, men både mitt rum och min korridor är jättemysiga, tycker jag!


Skulle du ha valt korridor om du hade haft andra alternativ?
– Nu när jag vet hur det är hade jag definitivt gjort det, men kanske inte innan. Jag var ganska nervös när jag flyttade in, och visste inte riktigt hur det skulle vara att dela kök och så med andra. Men nu är jag bara glad att det blev så här. Man träffar så mycket folk, det är verkligen superhärligt! Och det funkar bra i köket, vi håller det hyfsat rent och snyggt!


Kommer du att bo kvar?
– Jag och flickvännen har så smått börjat leta efter gemensamt boende, men det dröjer nog. Och jag har verkligen inga problem med att bo kvar här ett tag till. Det är väldigt kul!

Läs hela intervjun med Oskar här.

”Det bästa med lägenheten är just att det är en lägenhet. Jag har visserligen bara ett rum och kök men planlösningen är sådan att jag slipper sitta i sängen hela tiden.”

Namn: Justiina Ekblom
Kommer från: Stockholm
Bor: Ett rum och kök i Fjärilen

Justiina pluggar sitt andra år på masterprogrammet International and European Relations och känner väl till Linköping vid det här laget.

Varför blev det Fjärilen?
– Jag har tidigare bott hos några andra hyresvärdar i Linköping och även provat på korridorlivet, men kände att jag ville ha något eget. Har alltid tyckt att Fjärilen varit ett bra område så jag sökte och fick min nuvarande lägenhet sommaren 2013.

Hur skulle du beskriva Fjärilen för den som aldrig varit här?
– Jag skulle säga att området ligger väldigt bra till, det är nära till både Campus och city. Det är ett typiskt studentboende egentligen, men ändå lite tystare och lugnare än exempelvis studentområdena i Ryd.

Vad tycker du är det bästa med din lägenhet?
– Det bästa med lägenheten är just att det är en lägenhet. Det kändes ganska skönt att komma ifrån korridor
livet så här i slutet av studietiden. Jag har visserligen bara ett rum och kök men planlösningen är sådan att man kan skärma av med garderoberna och få som en sovalkov. På så sätt slipper jag sitta i sängen hela tiden.

Läs hela intervjun med Justiina här.