Ryd

Fasader Björnkärrsgatan 1, fotografi.

I Ryd bor det ungefär 8000 människor varav nästan 3000 är studenter. Det gör Ryd till ett av våra största bostadsområden. Här erbjuder vi både möblerade och omöblerade korridorrum samt vanliga lägenheter i varierande storlek. 

Bra tvättstugor och återvinningshus är en självklar service. Som rydsbo har du även tillgång till studierum, bastu, beachvolleybollplan, tennisplaner och grillplatser. Till studierna på campus cyklar du på några få minuter. Läser du vid Hälsouniversitetet eller vill ta dig till Linköping city är sträckan lite längre, men ändå på bekvämt cyklingsavstånd.

 ​Snabba fakta

​Avstånd till Campus Valla

​ca 1,3 km

​Avstånd till Hälsouniversitetet

​ca 4 km

​Avstånd till resecentrum

​ca 4 km

​Närmaste matbutik

​ca 100 m

​Byggår

​1967–1973, 1999, 2002

​Senast renoverat

​2001-2019

​Hyresnivå

​3 227 – 12 980 kr/mån

 

1691 st korridorrum, 20 kvm
Se exempel

730 st ettor, 20 – 41 kvm
Se exempel

149 st tvåor, 40 – 55 kvm
Se exempel

125 st treor, 59,3 – 76,7 kvm
Se exempel 

1 st fyra, 89 kvm
Se exempel 

8 st femmor, 116kvm
Se exempel

”Det enda vi visste var att folk här pratade som Tage Danielsson”

Linköping var i princip okänd mark för Oskar (förutom att staden har Sveriges trevligaste dialekt) men idag känner han sig helt hemma i sin korridor i Ryd.​

Namn: Oskar Sjöstrand
Kommer från: Lund
Bor: Korridor i Ryd

Efter ett antal månader i Ryd konstaterar Oskar Sjöstrand att även om husen och arkitekturen kanske inte är världens mest spännande så är det ett väldigt kul område att bo i som student.

Du fick visst ligga i lite för att få din bostad?
– Ja, jag hade väl inte planerat så bra och hade dåligt med köpoäng. Strax innan skolan skulle börja satte jag i system att hårdbevaka Bostad direkt på Studentbostäders hemsida, och satte till och med väckarklockan för att vara först på lediga lägenheter. Efter ett par veckor dök det upp ett rum som jag lyckades få. Det gick faktiskt ganska smidigt.

Hade du varit i Linköping och Ryd tidigare?¨
– Nej, jag och min flickvän, som också skulle börja plugga här, visste ingenting om staden, bara att folk pratade som Tage Danielsson, det vill säga Sveriges trevligaste dialekt, hahaha! Och när jag frågade runt om Ryd fick jag lite olika svar.

Hur blev det då, tycker du?
– Jag trivs jättebra här, Ryd är ett högst levande studentområde. Kanske inte världens mest spännande om man ser till arkitekturen och husen, men både mitt rum och min korridor är jättemysiga, tycker jag!

Skulle du ha valt korridor om du hade haft andra alternativ?
– Nu när jag vet hur det är hade jag definitivt gjort det, men kanske inte innan. Jag var ganska nervös när jag flyttade in, och visste inte riktigt hur det skulle vara att dela kök och så med andra. Men nu är jag bara glad att det blev så här. Man träffar så mycket folk, det är verkligen superhärligt! Och det funkar bra i köket, vi håller det hyfsat rent och snyggt!

Kommer du att bo kvar?
– Jag och flickvännen har så smått börjat leta efter gemensamt boende, men det dröjer nog. Och jag har verkligen inga problem med att bo kvar här ett tag till. Det är väldigt kul!

Läs hela intervjun med Oskar här.