T1

Tegelröda och vita byggnader på två våningar av våra hus på T1, fotografi.

​​​​Det som förut var ett garnisonsområde är idag en av Linköpings mest attraktiva stadsdelar. Husen här är också relativt nybyggda, vilket du kommer att märka på standarden i lägenheterna. De drygt 200 omöblerade ettorna är ljusa och moderna, med detaljer som kaklat badrum, linoleumgolv i kokvrån och fransk balkong. I området finns bastu, studierum för grupparbeten och en bra miljöstation för källsortering av avfall. Unikt för T1 är att varje boende har sin egna personliga cykelplats utanför huset. 

Våra sex rödvita hus har också ett idealiskt läge. Du kan sätta dig på cykeln och rulla ner till city eller till Hälsouniversitetet på ett par minuter, eller snabbt trampa de två kilometerna till Campus Valla. Ett stenkast bort ligger Vallaskogen som bjuder på fina ströv- och motionsområden.

​Snabba fakta

​Avstånd till Campus Valla

​ca 2 km

Avstånd till Hälsouniversitetet​

​ca 1 km

​Avstånd till resecentrum

​ca 2 km

​Närmaste matbutik

​ca 150 m

​Byggår

​2002

​Senast renoverat

​–

​Hyresnivå

​5 009 – 5 354kr/mån

201 st ettor,  27,1 – 34,3 kvm
Se exempel

”Området är trevligt och husen fräscha och moderna.”

Annelie har bott i samma etta på T1 under hela sin studietid i Linköping. Med det perfekta läget och den välplanerade lägenheten var det aldrig aktuellt att flytta någon annanstans.​

Namn: Annelie Sedsten
Kommer från: Falun
Bor: Har bott fem år i lägenhet på T1
 

 
Efter ett par års studier och jobb i Genève valde Annelie att studera ekonomi och affärsjuridik i Linköping. Efter att ha kollat runt på olika områden föll valet slutligen på T1.
 
Vad var det som gjorde att det blev just T1?
– Det var främst på grund av det centrala läget. Jag var inte intresserad av att bo i kollektiv i Ryd eller i Flamman, vilket gjorde att jag bestämde mig för att söka efter en studentlägenhet på T1 i första hand. Det jag visste om T1 var att det var ett av de nyaste studentområdena i Linköping och att det tillkommit i samband med att det gamla regementsområdet gjordes om. Jag hade också hört att det var bra och moderna lägenheter här men att det krävdes många köpoäng.
 
Så hur lyckades du? Hade du några poäng?
– Eftersom jag visste att jag ville studera i någon av de större studentstäderna ställde jag mig i Studentbostäders bostadskö redan sista året på gymnasiet. På så sätt ökade jag mina chanser till ett bra studentboende när det väl blev aktuellt att studera. När jag några år senare fick antagningsbeskedet till Civilekonomprogrammet i Linköping hade jag samlat en del poäng och kunde direkt börja söka bostad i Linköping. Lagom tills jag skulle flytta hit blev jag erbjuden en etta på 32 kvadratmeter på Drabantgatan i området T1. Och där blev jag kvar under hela min studietid, totalt fem år.

Kände du till Linköping och Studentbostäder innan du flyttade hit?
– Jag hade aldrig varit i Linköping, men hade så klart hört talas om att det var en stor studentstad med många bra utbildningar. Informationen om Studentbostäder hittade jag på universitetets hemsida.

Hur tycker du att det har varit att bo på T1?
– Jag har trivts jättebra. Området är studenttätt och trevligt och husen, som byggdes 2002, är fräscha och moderna. Det bästa med området är närheten till centrum och Campus. Matbutik, pizzeria och vårdcentral ligger runt hörnet och här finns också en av stans mysigaste studentpubar, VilleValla. Min lägenhet var rymlig och hade ett riktigt kök med plats för matbord och bra skåpförvaring. Klädkammaren var ett stort plus och gav gott om förvaringsutrymme. Ett annat plus har varit 10-månadershyran. Som student är det perfekt att kunna bo gratis under sommarmånaderna då man inte får något bidrag från CSN. Ska man säga något negativt är det att det finns relativt få parkeringsplatser att hyra till studentpris precis vid boendet.

Läs hela intervjun med Annelie här.