Vallastaden

Vy över Vallastaden, byggnader vid ån, Illustration.

​Mellan universitetet och Linköpings city växer en helt ny och unik stadsdel fram, där människor, samspel och hållbarhet står i centrum. Vi på Studentbostäder är stolta över att vara en av dem som bygger i Vallastaden.

Vad vi erbjuder

Vid torget i Vallastaden bygger vi, Stångåstaden och S:t Kors 183 studentlägenheter och 31 vanliga lägenheter samt lokaler. Delar av studentbostäderna byggs enligt ett nytt koncept där arkitektstudenter gjort ritningarna. Det är resultatet av en arkitekttävling i Studentbostäders regi där vinnarbidraget nu får en chans att omsättas i verkligheten.

Premiär för Vallavåningen

Vallavåningen är framtidens studentboende. Ett koncept som erbjuder unika möjligheter till härlig gemenskap och ett givande studentliv. Vallavåningen är en kollektivlägenhet där varje student har tillgång till 214 kvadratmeter lägenhetsyta. Hur går den ekvationen ihop? Låt oss ta det från början!

Studenttvåa i Gnistan, Vallastaden

Två syskon från Västkusten är på väg mot en studentlägenhet i Vallastaden. I september möter du dom hos Studentbostäder under Vallastadens Bo- och samhällsexpo 2017. Häng med på en resa mot ett studentliv i Linköping!

Alla bilder som förekommer på denna sida är inspirationsbilder för att ge en känsla. Avvikelser mot nyproduktionen så som exempelvis färgsättning ,golv ,yta och vitvaror förekommer.

Snabba fakta

​Avstånd till Campus Valla

​ca 200 m

​Avstånd till Hälsouniversitetet

​ca 3,6 km

​Avstånd till resecentrum

​ca 4,9 km

​Närmaste matbutik

​ca 900 m

​Byggår

Hyresnivå

2017

4895 kr/mån-10 071 kr/mån

30st kollektivrum, 14-22 kvm
Se exempel

137 st ettor, 20-32 kvm
Se exempel

14 st tvåor, 34-46 kvm
Se exempel

2 st treor, 49 kvm
Se exempel

 

 

​Vallastaden 2017

Vallastaden kommer år 2017 att vara föremål för ett bo- och samhällsexpo som förhoppningsvis väcker stor uppmärksamhet, nationellt och internationellt. Under sex veckor står mässan öppen för besök av allmänhet, press, politiker och andra intresserade. För dem som har valt att bo i det som utgör mässområdet väntar en rolig och händelserik mässperiod. En fantastisk chans att få bli en del av Linköpings historia och framtidsdrömmar.

Mer information om projektet finns att hämta på Vallastaden 2017.

Arkitektur som sticker ut

Variation är ett ledord i Vallastaden. Projekten är på olika sätt speciella och nytänkande. Området ska dessutom präglas av en spektakulär utemiljö med extraordinära planteringar, stenbeläggningar, belysningar och arkitektritade gångbroar över Smedstadbäcken. Biltrafiken minimeras med smart lösning i form av parkeringshus och bilpooler. I närheten av fastigheterna kommer det endast finnas möjlighet till korttidsparkering.

Läge och service

Den nya stadsdelen växer fram mellan Vallaskogen och Lambohovsleden, i nära anslutning till universitetet och på cykelavstånd till Mjärdevi, sjukhuset och city. Både bra bussförbindelser och bra cykelvägar gör det enkelt att bo i Vallastaden.

Hus till vänster med byggställningar ska fyllas med studentbostäder, fotografi.

Huset till vänster ovan kommer att bli studentbostäder.Pågående byggnation av lägenhet 21 m2, fotografi.

Lägenhet ovan på 21 m2.Pågående byggnation, cykelramp till huset, fotografi.

Cykelramp in till huset.

 

 

Bilder där du kan följa hur området växer fram
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​