Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Nu bidrar vi till att minska energiförbrukningen i samhället 🔌

Ett antal steg för en mindre ansträngd vinter

Som ni alla känner till befinner sig hela samhället i en energikris och många myndigheter, kommuner och privata bolag och vår koncern jobbar nu aktivt med att sänka sin energianvändning för att minska belastningen på vårt gemensamma elnät.
Kommunen har initierat ett arbete som vi också följer och vi kompletterar med egna insatser under vintern för att kunna minska belastningen på elnätet och därmed undvika eventuella temporära nedstängningar. Vi kommer, med start den 1/12 att:

  • Släcka gatubelysning 20 minuter tidigare än normalt i de områden där vi själva kan styra belysningen.
  • Tända gatubelysningen 20 minuter senare än normalt i de områden där vi själva kan styra belysningen.
  • Släcka ner dekorationsbelysning i våra områden.
  • Minska vår dekorationsbelysning, inklusive julbelysning, i egna lokaler till ett minimum.
  • Stänga ner våra ca. 15 bastuanläggningar under perioden 1/12 – 28/2.
  • Vidtaga ett flertal åtgärder i vårt bestånd för att sänka vår totala energianvändning.

Med dessa åtgärder kan bidra till att minska kommunens totala energianvändning, samtidigt som vi inte tullar på exempelvis trygghetsupplevelsen i våra bostadsområden.

Nedstängningen av våra bastuanläggningar gör vi för att det i nuläget inte går att motivera den belastning som anläggningarna medför på elnätet under rådande omständigheter. Våra bastur är ett mervärde för dig som boende hos oss, men inget som är hyresgrundande eller något vi tar extra betalt för.
När hela vårt samhälle står inför en prövning kommande vinter så blir vi alla tvungna att bidraga på det sätt vi kan och bastu är en sådan grej som vi kan klara oss utan; även om det känns tråkigt när det kanske skulle vara som skönast att få sätta sig i en varm bastu.
Så snart omständigheterna tillåter kommer öppna anläggningarna igen och vi låta er alla njuta av våra bastur igen, men de kommer att vara definitivt stängda till 28 februari 2023. Observera att alla framtida bokningar från den 1/12 kommer att plockas bort.

Har du frågor om detta så är du varmt välkommen att höra av dig till av oss.