Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
Irrblosset vy ovanifrån
Irrblosset vy ovanifrån

Om Studentbostäder

​​​​​​​​Antalet studenter i Linköping uppgår till närmare 28 000. Cirka 25 procent av dessa har ett avtal hos Studentbostäder. Vi äger och förvaltar cirka 4 100 studentbostäder i områden nära universitetet.

Vilka är vi?

På Studentbostäder arbetar ett tiotal personer för att du som hyresgäst alltid ska få bra service och trivas i ditt hem. De du möter först är våra kontaktpersoner och kundansvariga som bland annat har hand om uthyrning, besiktningar och uppsägningar. Ute i våra områden finns också två fastighetsförvaltare som arbetar för att utveckla din boendemiljö och ser till att den inre och yttre skötseln fungerar. Vi har också en ledningsgrupp som driver och hanterar mer övergripande frågor. Studentbostäder är en aktiv aktör och samarbetar därför med boendeföreningar, Kårservice och Linköpings universitet för att när det gäller att utveckla Linköpings studentboende. Vi samarbetar också med andra studentbostadsföretag i Sverige, främst genom vår branschorganisation Studentbostadsföretagen.

Ryd vy ovanifrån

Koppling till Stångåstaden

Studentbostäder är ett helägt dotterbolag till AB Stångåstaden, vilket innebär att Stångåstadens växel och kundservice servar även våra kunder. Därför får du ibland frågan vilket bolag du är kund i när du ringer. När vi vet det kan vi snabbare hjälpa dig med ditt ärende.

Hållbarhetspolicy

Studentbostäder i Linköping AB ska i aktiv samverkan med alla våra kunder och samarbetspartners bidra till en långsiktigt hållbar utveckling och skapandet av sunda och trygga livsmiljöer. Vi ska förebygga miljöproblem och ständigt minska vår negativa miljöpåverkan, bland annat genom effektivare energi- och materialanvändning samt genom val av miljöanpassade produkter. Miljöaspekterna beaktas i alla tillämpliga beslut och hänsyn om miljön ska prägla alla delar av verksamheten. Lagstiftningens miljökrav utgör minimikrav. Vi ska vara kända för att driva ett offensivt miljöarbete och erbjuda våra kunder ett sunt och miljöanpassat boende. Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001. ​