Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
Tjej tittar mobilen i sängen
Tjej tittar mobilen i sängen

Internet och TV

Hos oss ingår både digitalt grundutbud med tv-kanaler och internet i hyran. Du pluggar bara in din tv och din dator i uttagen som finns i ditt boende och får då direkt tillgång till ett stort tv-kanalutbud och ett 250/250 Mbits bredband.

Bredband

Bredbandet levereras av Bahnhof med en hastighet på upp till 250/250 Mbit som standard. Allt du behöver göra är att ansluta din dator till bredbandsuttaget och därefter kan du börja surfa. OBS! Du ska inte använda Com Hem-uttaget för bredbandet. Önskar du surfa trådlöst får du själv skaffa och installera en router. 

Så här gör du för att komma igång

  1. Koppla in en nätverkskabel i bredbandsuttaget på väggen. De flesta uttag har två portar, men bara en är aktiv.
  2. Anslut andra änden av nätverkskabeln till din router i uttaget märkt WAN, Internet eller som har symbolen av en jordglob.
  3. Starta din router och se till att slutföra förstagångsinstallationen om den är helt ny, annars kommer du inte ut på Internet. Har din router redan ett lösenord så hittar du det på under- eller baksidan.
  4. När du slutfört förstagångsinstallationen och valt lösenord till ditt trådlösa nätverk kan du börja surfa. Har du redan nätverksnamn och lösenord till din router ansluter du dig bara med uppgifterna och börja surfa direkt.

Vid allmänna bredbandsfrågor, kontakta Bahnhof på telefon 010-510 00 00.

TV-utbud 

Det digitala TV-utbudet levereras av Tele2 och innehåller kanalerna  SVT1, SVT2, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, Sjuan, TV8, TV9, TV11, TV12, ATG Live, Kunskapskanalen, SVT24 och SVT Barn.

Anslut en antennkabel mellan uttaget i väggen och din tv. Moderna tv-apparater har ofta inbyggda digital-mottagare och kan avkoda och visa digitala kanaler efter en digital kanalsökning. Kan din tv inte göra detta behöver du skaffa en digitalbox eller tv-modul. Du har möjlighet att låna utrustning av Tele2 under tiden du bor med oss. Kontakta i sådant fall Tele2.

Du har även tillgång till Tele2 Play, där du kan se de flesta digitala kanalerna på mobilen, surfplattan eller datorn. Du behöver bara registrera ett konto hos Tele2.

  1. Beställ Tele2 Play Grundutbud via denna länk. Viktigt att du anger rätt adress så Tele2 vet att du bor i ett hus som är anslutet till tjänsten med ett grundutbud som ingår.
  2. Ladda ner Tele2 Play-appen till din mobil eller surfplatta på App Store eller Google Play.
  3. Logga in i appen med BankID och börja titta.

Vid allmänna tv-frågor, kontakta Tele2 på telefon 90 222.

Frågor och svar

Säkerställ att du har gjort klart förstagångsinstallationen. Under installationen är det vanligt idag att du får välja lösenord till ditt trådlösa nätverk. Har du inte gjort det kommer routern inte att ansluta till internet.

Testa att låta kabeln sitta i din router åtminstone över natten eller upp till 24 timmar.

Din bredbandstjänst ifrån Bahnhof har så kallad flytande- eller dynamiskt IP. Det innebär att din uppkoppling låses till din enhet i upp till 24 timmar. Om du byter enhet kan du därför behöva låta den stå inkopplad i upp till 24 timmar innan parning mellan din anslutning och din enhet släpper.

Detta är en vanlig orsak, men det kan givetvis bero på andra faktorer.

Gör en felanmälan i via vår app, Mina sidor eller genom att ringa 013 – 20 86 60.

Det kan vara någon kabel, kontakt eller annan hårdvara som är trasig och påverkar din uppkoppling. Om du gör en felanmälan så skickar vi ut en reparatör som felsöker och avhjälper eventuella problem.