Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
kök och soffa i Insikten i Lambohov
kök och soffa i Insikten i Lambohov

Korridor eller lägenhet?

Vad innebär det att bo i korridor och hur ser ett korridorrum ut? Vad är skillnaden jämfört med att bo i lägenhet? Vi reder ut de olika boendeformerna.

Att bo i korridor

Tryggt, socialt och roligt! Så brukar vi beskriva korridorsboendet. Här har du chansen att leva ett socialt liv, med närhet till studentlivet och roliga aktiviteter. Är du dessutom ny i stan lär du snabbt känna nya människor.

Bor du i korridor har du väldigt nära till närmsta granne. Och det innebär ofta att du även får nära till vänner och andra med liknande intressen. För i korridorer skapas relationer och livslånga minnen där middagar, spontana grillfester och skönt häng bara är några exempel. Vill du uppleva studentlivet hela vägen rekommenderar vi verkligen studentkorridor.

Vad innebär det att bo i korridor?

Studentkorridorer kan se lite olika ut, men gemensamt för samtliga korridorer är att det finns utrymmen som ni delar på. Här delar ni på ett kök och andra gemensamma ytor. Alla korridorrum har egen toalett och dusch och korridorrum finns både möblerade och omöblerade rum. Om du har familj eller vänner på besök kan du enkelt boka ett gästrum. När du behöver tid för att studera kan du boka in dig på ett studierum. Enkelt och smidigt via vår boendeapp!

Hur kan ett korridorrum se ut?

Exempel på hur ett möblerat korridorrum på Irrblosset kan se ut. Bilderna är från Vallavägen 6.

Exempel på hur ett omöblerat korridorrum på Flamman kan se ut. Bilderna är från Västanåg. 18.

Fördelar med att bo i korridor:

  • Kom snabbt in i studentlivet
  • Lär känna nya människor och få vänner för livet
  • Aldrig ensam. Alltid något på gång

Lediga korridorrum 

Här hittar du lediga korridorrum

Att bo i lägenhet

I en lägenhet har du tillgång till allt du behöver. Städa och diska precis när du vill. Det är dessutom lätt att hitta studiero.

Väljer du att bo i studentlägenhet hos oss får du garanterat en härlig vistelse. Här kan du sätta en personlig prägel på ditt hem. Du har dina egna grejer i kylskåpet och din egen musik i högtalarna. Och studielugnet infinner sig när det passar dig. Samtidigt har du såklart nära till studentlivet och universitetet. Skönt och bekvämt helt enkelt!

Vad ingår när jag bor i lägenhet?

Våra allra flesta lägenheter är omöblerade, och du får då möblera lägenheten precis hur du vill. Här ingår alltid el, värme, grundutbud med tv-kanaler samt internet.

Hur kan en lägenhet se ut?

Exempel på hur en lägenhet med 1 rum och kök i Lambohov kan se ut.
Bilderna är från Tröskaregatan 69.

Exempel på hur en lägenhet med 2 rum och kök i Ryd kan se ut.
Bilderna är från Alsättersgatan 15.

Fördelar med att bo i lägenhet:

  • Sätt din egen prägel på ditt boende
  • Ditt boende – du bestämmer
  • Hitta studielugnet när det passar dig

Lediga lägenheter

Här hittar du Lediga lägenheter