Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

24 nyrenoverade lägenheter i Ryd

Aktuellt

Studentbostäder fortsätter att satsa och det senaste i raden av projekt är ROT-renoveringen av 24 lägenheter på Björnkärrsgatan 12 i Ryd. Projektet startade i maj 2023 och beräknas färdigt i december. Därefter fortsätter arbetet med att förbättra utemiljön och att bygga om och förbättra uteplatserna för samtliga lägenheter i bottenplan. Längre fram finns även planer på upprustning av befintliga gemensamhetsutrymmen i huset och se över möjligheten till förtätningsprojekt. Björnkärrsgatan 12 är en del av Studentbostäders bestånd i Ryd, som är ett av Sveriges enskilt största studentområde med nästan 2400 studentbostäder.

Kök i ljusa och moderna färg- och materialval. Diskmaskin ingår.
Helkaklade badrum i genomgående ljusa och grå nyanser.

Huset på Björnkärrsgatan 12, som byggdes 1968, var i stora delar i behov av renovering och sättet som det ursprungligen var byggt på var inte optimalt med dagens krav. Anpassningar och justeringar har gjort i samband med renoveringen för att öka tillgängligheten, nyttja utrymmen på ett bättre sätt och skapa en mer trivsam miljö för de boende i huset. “Tvättstugorna, som var lite tokigt placerade mitt i korridorerna på båda våningsplanen, har vi flyttat ner i källaren. I samband med det fick vi också höja taket i källaren som tidigare var väldigt lågt. Vi har även tänkt mycket på smarta lösningar i planritningarna med väggar och förvaring för att kunna nyttja ytorna i varje lägenhet på bästa sätt. Det har funnits en del utmaningar, kan man säga, men vi är väldigt nöjda med resultatet”, säger Andreas Gilbertsson, förvaltare på Studentbostäder, som är den som drivit projektet tillsammans med entreprenören Teknikbyggarna.

Faktaruta Björnkärrsgatan 12

Antal lägenheter: 24 studentbostäder
Objektsfördelning: 24 st 2 rok
Byggstart: Vår/sommar 2023
Inflytt: Etapp 1 (12 lgh) 16 oktober 2023, Etapp 2 (12 lgh) 1 december 2023.
Entreprenör: Teknikbyggarna i Linköping

Fem fördelar som hyresgäst i huset:

  • Diskmaskin ingår.
  • Nyrenoverade tvättstugor.
  • Krypavstånd till Ryds herrgård [hg].
  • Praktisk och säker förvaring för cykel.
  • Egen studieplats i bostaden.

Mer om Björnkärrsgatan 12:
Björnkärrsgatan 12 ligger i hjärtat av Ryd med närhet till Ryds herrgård [hg], Ryds centrum och cykelavstånd till Campus Linköping. Huset inrymmer två nyrenoverade tvättstugor och egna förråd i källaren. Två nya cykelrum har byggts till i entréplan med smidig access utifrån. Samtliga lägenheter i bottenplan har egen uteplats.

Se lediga lägenheter på Björnkärrsgatan 12