Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
Studenter lagar mat
Studenter lagar mat

Det tycker studenterna är bäst med korridorslivet

Hemma hos

Studenttiden är för många förknippat med korridorsliv. Festerna, spelkvällarna, städkonflikterna och inte minst alla vänskapsband som knyts. Men vad är egentligen det bästa med korridorslivet?

Vi har samlat några röster:

“Det finns många gemensamma utrymmen, både där man kan sitta och plugga och äta. Så det faktum att man själv bara har 14 kvadratmeter spelar inte så jättestor roll.”

Hanna, Vallastaden

“Gemenskapen! Man lär känna folk från olika länder och utbildningar.”

Carolina, Ryd

“Det bästa med att bo på Flamman är stämningen. Man är alltid välkommen in i de härliga korridorerna och under somrarna är det alltid fartfyllt på grillplatserna och volleybollplanen där det bara är att haka på om man är sugen.”

Henrik, Flamman

“Det är låg hyra vilket är ett stort plus. Sedan är det även hyresfria månader så man slipper tänka på hyran under sommaren.”

Carolina, Ryd

“Vi brukar laga mat tillsammans och fikar varje söndag. Så bra häng, helt enkelt.”

Ellen, Irrblosset

Så, vad innebär det att bo i korridor?

Studentkorridorer kan se lite olika ut, men gemensamt är att det finns utrymmen som ni delar på, tex kök. Alla korridorrum har egen toalett och dusch och det finns både möblerade och omöblerade rum. Om du har familj eller vänner på besök kan du enkelt boka ett gästrum. När du behöver tid för att studera kan du boka in dig på ett studierum. Enkelt och smidigt via vår boendeapp!

Läs mer om att bo i korridor