Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Så skapar du trivsel i korridoren

Tips för hemmet

Att bo i korridor kan var superhärligt och socialt med roliga aktiviteter, filmkvällar och gemensamma middagar. Men det kan tyvärr också vara utmanade och mindre trivsamt när det inte riktigt fungerar med dina korridorsgrannar. Här kommer därför några tips på hur ni får det mer trivsamt i din korridor.

Upprätta schema för städning och andra sysslor

Det blir mycket enklare, renare och snyggare i de gemensamma ytorna om man hjälps åt att delar sysslorna. Framför med köket och sophanteringen. Ni som bor i korridoren har grundansvaret för att städningen fungerar. Städbolagets uppgift är att komplettera er egen städning, inte att sköta den huvudsakliga städningen. Alla korridorer har inte exakt likadana rutiner och scheman. Prata ihop er och hitta ett upplägg som fungerar för just er.

Använd whiteboarden

I de flesta av våra korridorer finns det en stor whiteboard-tavla. Använd den för att informera varandra om saker som är på gång, vem som bor var eller varför inte bjuda in dina grannar till en brädspelskväll?

Kör en större rensning någon gång per termin.

Under åren fylls korridoren lätt på med kvarlämnade saker ifrån tidigare boende. En del kan absolut vara användbara, men många saker är halvtrasiga och ingen vet vems det är. Snacka ihop er och bestäm en helg där ni går igenom skåp, lådor och prylar i de gemensamma delarna.

Planera in gemensamma kvällar

I många av de korridorer där våra studenter trivs bäst har man hittat ett sätt att umgås med varandra. En del träffas varje söndag på en fika, andra kör gemensam middag ett par gånger i månad. Här finns egentligen inga rätt och fel, men ni kommer garanterat att trivas bättre om ni faktiskt umgås och lär känna varandra.