Irrblosset

Två byggnader på Vallavägen 2-4 sett från innergården, fotografi.

Irrblosset är ett av våra närmaste studentboenden – fem minuter på en upplyst cykelväg rakt genom fina Vallaskogen och du befinner dig mitt på Campus. Trampar du åt andra hållet har du Hälsouniversitet och centrala Linköping på lika bekvämt avstånd.
 
Vallavägen 6–10 byggdes om till studentbostäder 1999 och här finns idag både lägenheter och korridorrum, de senare kan även fås möblerade. Varje hus har ett studierum, och det finns dessutom både bastu och gym att boka. Husen byggda 2003, Vallavägen 2–4, bjuder på välplanerade, moderna lägenheter med sovalkov, matplats och kaklat badrum. Korridorerna har stora gemensamhetsutrymmen och kök med balkong eller uteplats.

2013 invigde vi 22 nya lägenheter på Irrblosset, både ettor och tvåor. Det är källarvåningar som byggts om till bostäder för att möta det stora behovet av studentbostäder i Linköping. En betydligt större satsning var när vi 2016 byggde 218 nya studentlägenheter i området.

​Snabba fakta

​Avstånd till Campus Valla

​ca 1,1 km

​Avstånd till Hälsouniversitetet

​ca 1,6 km

​Avstånd till resecentrum

​ca 2,5 km

​Närmaste matbutik

​ca 500 m

​Byggår

1963/1975/2003/2016 ​

​Nyproduktion

​2013/2016

​Hyresnivå

​3 073 kr/mån–9 860 kr/mån

 

131 st korridorrum, 18 – 21 kvm
Se exempel

540 st ettor, 22 – 46 kvm
Se exempel

114 st tvåor, 37 – 47 kvm
Se exempel

6 st treor, 48 kvm

”En kort cykeltur genom fina Vallaskogen så är man på Campus”

Korridorrummet i Irrblosset var Linns förstahandsval efter att hon hade hört mycket gott om området. Och så här långt är hon helnöjd med sitt boende.  ​

Namn: Linn Berntsson
Kommer från: Jönköping
Bor: Korridor i Irrblosset
 
Linn Berntsson låg steget före och började samla boendepoäng på flera orter långt innan hon började plugga. Poängen hos Studentbostäder kom väl till pass när hon skulle söka bostad i Linköping.

För dig var korridorboende ett självklart val?
– Ja, jag tyckte att det skulle vara ett kul sätt att lära känna folk när man som jag kom ensam till en ny stad. Och så är det ju betydligt billigare. Det är också skönt att kunna ta en paus i pluggandet och gå ut i köket och prata bort en stund. Inte minst under tentaperioderna när man inte är så social med sina andra vänner.

Vad visste du om Linköping och Irrblosset innan du kom hit?
– Jag kände inte till Linköping alls särskilt mycket innan. Hade bara varit här på något studiebesök när jag gick gymnasiet, det var det enda. Irrblosset visste jag verkligen ingenting om, men jag läste på hemsidan, googlade en del och hörde mig för så gott jag kunde. De allra flesta hade bara gott att säga om området.


Nu när du har bott här ett tag, tycker du att Irrblosset var som du tänkt dig?
– Absolut. Det är fräscht och fint i hela korridoren och jättenära till skolan. Det är bara en kort cykeltur genom fina Vallaskogen så är man på Campus, och lika nära är det till stan. Det är ett trevligt och lugnt område med både studentboende, vanliga lägenheter och villor med barnfamiljer. På helgerna är det kanske lite mer liv och rörelse vid studentlägenheterna, men det är oftast bara kul.


Finns det något som du är mindre nöjd med?
– Den enda nackdelen skulle väl vara att området saknar en större och billigare mataffär. Här finns bara ett par småbutiker. Om jag skulle bo någon annanstans? Möjligen Ryd, eftersom jag har många av mina vänner där.

Läs hela intervjun med Linn här.
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​