Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

185 nya studentbostäder i Flamman

Aktuellt

Nu är det klart att Studentbostäder kommer att bygga 185 nya studentbostäder i studentområdet Flamman i Gottfridsberg. Byggstart planeras under året och inflyttning under 2026. Målet är att certifiera byggnaden enligt miljöbyggnad silver och med option att bygga solceller på taket. Flamman ligger i stadsdelen Gottfridsberg och är ett av Linköpings äldsta studentbostadsområden. Studentbostäder har idag 250 studentbostäder i området, framför allt korridorsrum.

Efterfrågan på studentlägenheter är fortfarande stor i Linköping och 185 nya bostäder är ett mycket välkommet tillskott till marknaden och ger fler unga möjligheter att få en bostad som student i Linköping.

Vi planerar samtidigt för en ombyggnad av ca 250 befintliga bostäder på Flamman med målet att tillskapa fler bostäder och anpassade bostäder efter dagens studenters krav där målbilden är en variation mellan kollektiva boendeformer och enskilda lägenheter. De nyproducerade bostäderna tillsammans med befintliga renoverade bostäder kommer innebära att vi skapar ett ännu mer attraktivt studentområde på Flamman, säger Thomas Lilja vd på Studentbostäder i Linköping.

Faktaruta Flamman

Antal lägenheter: 185 studentbostäder
Objektsfördelning: 167 st 1 rok, 14 st 2 rok, 4 st 3 rok
Byggstart: Under 2023
Inflytt: Under 2026
Hållbarhet: Målet är att certifiera enligt miljöbyggnad silver. Option finns för att bygga solceller på taket.
Entreprenör: BC Linköping

Mer om Flamman:
Flamman ligger i stadsdelen Gottfridsberg och är ett av Linköpings äldsta studentbostadsområden. Studentbostäder har idag 250 studentbostäder i området, framför allt korridorsrum.