Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Våra bästa råd när tröttheten tar över

Tips för hemmet

Vissa personer verkar kunna somna överallt. I trappen, i hissen, i hallen. Vi har egentligen många exempel. Oftast löser det sig utan några problem och skador, men vid fel tillfälle och tidpunkt kan det i stället bli stökigt – och farligt.

När hungern och tröttheten synkar dåligt


Traskat hem sent och är trött? Och hungrig? Då är det inte bästa tillfället att sätta på spisen och briljera i köket. För om du somnar är bästa möjliga utfall att du och alla grannar vaknar av brandlarmet. Vi tvivlar inte på dina matlagningskunskaper – men hoppa över matlagningen när du är trött. Stötta i stället den lokala pizzerian. Det är gott det med, och enligt vissa finns Sveriges bästa kebabsås i Linköping.

När tröttheten tar över fullständigt


Brukar du ta en dusch efter en lång kväll? Ingen fara att ta en dusch sent, men skulle du somna på golvbrunnen kan det leda till en mindre översvämning och vattenskador. Och ja, det har hänt, och det oftare än du tror. Vi vet, det är inte helt lätt att vara logisk dygnet runt. Men dra en extra funderare nästa gång. Är du riktigt trött kanske sängen är ett bättre alternativ.

När hemförsäkringen är den tröttes bäste vän


Det är jätteviktigt att du har en hemförsäkring. En hemförsäkring ger dig ett skydd om du skulle råka ut för till exempel en brand, vattenskada, inbrott eller någon annan oförutsedd händelse. Som du kan se i exemplen ovan så kan du råka ut både den ena och andra tokigheten – då är en bra hemförsäkring din bäste vän.