Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Hämta nycklar

en kille väntar vid tågstationen

Hämta nycklarna på inflyttningsdag 

När du hämtar nycklarna på inflyttningsdagen gäller följande: 

  • Nycklarna hämtas på Stångåstadens kontor (Tornbyvägen 1 F) på tillträdesdagen efter klockan 12. Vid helgdag eller annan röd dag är det istället nästkommande vardag efter klockan 12 som gäller. Kom ihåg legitimation!
  • Om du skickar någon annan att hämta ut dina nycklar måste den personen ha med sig sin egen legitimation samt en fullmakt från dig. Du hittar ett formulär om fullmakt på Mina sidor.

Hämta nycklarna före inflyttningsdag

När du hämtar nycklarna före inflyttningsdagen gäller följande:

  • Om du väljer att hämta nycklarna och flytta in före ditt kontrakt har börjat gälla så kan du inte anmärka på städningen. Det beror helt enkelt på att du ännu inte har något avtal med oss.
  • Om du exempelvis flyttar under en helg eller annan dag då vi inte har öppet går det bra att ta emot en nyckel från utflyttande hyresgäst. Den andra måste hämtas på Stångåstadens kontor (Tornbyvägen 1 F) så att vi ser att alla originalnycklar finns. Tänk på att du måste ha med dig den nyckel du fått utav den utflyttande hyresgästen så vi kan jämföra de båda nycklarna.
  • Skulle det visa sig att den nyckel du får direkt i handen är en kopia så blir du skyldig att betala ett relativt kostsamt låsbyte. Alltså kan det vara säkrast att be den tidigare hyresgästen lämna in båda nycklarna till oss. 

Hämta nycklarna efter inflyttningsdag 

Det går naturligtvis bra att hämta nycklarna vid ett senare tillfälle om du önskar. Då gäller följande: 

  • Nycklarna hämtas på Stångåstadens kontor (Tornbyvägen 1 F) under ordinarie öppettider. Om du skickar någon annan att hämta ut dina nycklar måste den personen ha med sin egen legitimation samt en fullmakt från dig.
  • Om ditt inflyttningsdatum har passerat sedan länge har du ingen möjlighet att anmärka på städningen. Vi rekommenderar därför att du åker och tittar till din nya bostad i anslutning till inflyttningsdagen, även om du väljer att flytta in “på riktigt” vid ett senare tillfälle.