Ett tiotal studenter som pratar och umgås i gemensamma köket, porträtt.

​Premiär för Vallavåningen, studentkollektivet med extra allt

​Vallavåningen är framtidens studentboende. Ett koncept som erbjuder unika möjligheter till härlig gemenskap och ett givande studentliv. Vallavåningen är en kollektivlägenhet där varje student har tillgång till 214 kvadratmeter lägenhetsyta. Hur går den ekvationen ihop? Låt oss ta det från början.       

 

Mer lägenhet och mer upplevelser. Från 4 895 kr/månad

Vallavåningen är ett helt nytt boendekoncept som vänder upp och ner på alla gamla föreställningar. Eller vad sägs om att bo i en toppmodern kollektivlägenhet där du har ett eget rum på 14 m2, medan resterande 200 kvadratmeter är till för gemenskap, matlagning, middagar, TV-spel, filmkvällar och studier. Tänk dig dessutom att alla möbler, husgeråd och andra prylar ingår i hyran. Liksom wi-fi och flera andra mervärden som gör livet som student smidigare. Var du än bott tidigare, lovar vi att Vallavåningen blir en större upplevelse på många olika sätt. Allt detta till en månadshyra som startar på endast 4 895 kronor.

Ett helt nytt sätt att bo, bara ett stenkast från Campus Valla

Konceptet Vallavåningen bygger på det vinnande bidraget i en arkitekttävling som hölls av Sveriges Arkitekter och Studentbostäder 2013. Ursprungsidén har sedan dess förädlats och korsbefruktats med undersökningar, studiebesök utomlands och våra egna erfarenheter av nutida studenters attityder och behov. Nu har idén blivit verklighet mitt i Vallastaden, Linköpings nya hållbara stadsdel som ligger alldeles intill universitetet. Enkelt beskrivet är Vallavåningen ett kollektivt studentboende som förenar det bästa av korridorsboende och vanligt lägenhetsboende, kryddat med en stor dos hållbart tänkande. Idag finns två Vallavåningar på samma adress, i vårt nya studentkvarter.

Stora ytor, smarta lösningar och högt i tak

Som namnet antyder bor du på ett helt våningsplan där den 200 m2 stora gemensamma ytan sträcker sig genom hela huskroppen och avslutas med en stor terrass. På bägge långsidorna finns sammanlagt femton stycken enkelrum om 14 m2 samt ett dubbelrum om 22 m2. Men inte nog med det. Som extra bonus har varje rum ett sovloft med säng. Loftet möjliggörs av den generöst tilltagna takhöjden som bidrar till ett luftigt, modernt och yteffektivt boende med härlig atmosfär. Och du har givetvis egen toalett med dusch.

Allt finns på plats. Känn dig mer än hemma

Vallavåningen är fräscht möblerad och utrustad i samarbete med IKEA. Det innebär att du slipper krångla med flyttlass och snabbt kan komma tillrätta. Ditt rum står alltså klart för inflyttning, och utanför dörren har du direkt tillgång till kök, matsal, filmhörna, bibliotek och en avslutande loungedel med glasveranda mot terrassen. För trivselns skull lämnas skor och ytterkläder i den gemensamma hallen, och det finns även garderober i och vid varje rum.

Nära till allt du någonsin behöver

Att du bor i Studentbostäders nya kvarter i Vallastaden innebär att du har nära till universitetet, sporthall, stormarknad och mer än 200 studenter som bor i ditt kvarter. Dessutom finns vårt områdeskontor på bottenvåningen och intill ligger ett café och restaurang med studentrabatt. I Vallastaden är gatorna bilfria men du har tillgång till bilpool i anslutning till området och det finns givetvis kollektivtrafik om du inte väljer cykeln. Runt omkring i Vallastaden finns dessutom ytterligare restauranger samt butiker.


Alla bilder som förekommer på denna sida är inspirationsbilder för att ge en känsla. Avvikelser mot nyproduktionen så som exempelvis färgsättning ,golv ,yta och vitvaror förekommer.

Om ansökan och inflyttning

​Vi betraktar Vallavåningen som en uppgradering från vanligt studentboende, och därför prioriterar vi sökande som redan bor i studentlägenhet eller korridor. Vi tar emot ansökningar från juni 2017 och första inflyttning sker i augusti. 

Så här fungerar uthyrningen av Vallavåningen.