Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Snart kan ännu fler bo i klassiska Flamman

Aktuellt

Nu händer det spännande saker i en riktig studentlivsklassiker i Linköping; bostadsområdet Flamman i Gottfridsberg. Som Linköpings första studentbostadsområde har studentkulturen här blomstrat sedan 1960-talet. Och nu är det dags att uppdatera området för att passa nutida studenters önskemål och livsstil, samtidigt som dagens 250 bostäder ska bli betydligt fler.

visionsbild över Flamman
Flamman

Vad är på gång i Flamman?

– Vi kommer dels att bygga om befintliga bostäder i Flamman, men samtidigt förtäta området, vilket innebär att vi utökar antalet bostäder i området med 187 nybyggda studentlägenheter. Målet är att Flamman ska få ett varierat boende för att passa många olika målgrupper, berättar Thomas Lilja som är vd på Studentbostäder.

I och med ombyggnationen kommer de flesta korridorsrum att byggas om till enskilda lägenheter. De korridorsrum som finns kvar kommer att uppdateras på olika sätt, både för att matcha internationell standard för studentrum, men också för att skapa bättre möjligheter för social samvaro. Bland annat kommer varje rum få eget kylskåp, samt att gemensamhetsytorna kommer att bli större.

Thomas Lilja, VD på Studentbostäder i Linköping AB

Berätta om de nya studentlägenheterna

– Vi har som sagt bygglov för 187 nya bostäder inom området Flamman. Här bygger vi enbart lägenheter, där majoriteten är ettor, men det kommer även att finnas några tvåor och även några av det vi kallar kompislägenheter, som helt enkelt är treor. Bygget startar inom kort och de nya lägenheterna ska stå klara till terminsstart 2026, säger Thomas och berättar samtidigt att studenter efterfrågar samma typ av kvaliteter i sin bostad som andra hyresgäster, det vill säga en egen lägenhet till en rimlig hyra med en bra standard.

– Man vill också ha smarta förvaringslösningar för att utnyttja hela volymen i lägenheten på ett effektivt sätt, inte bara golvytan. Det försöker vi såklart ta hänsyn till och bygga in i det nya, berättar Thomas.

Varför kommer studenterna att välja Flamman?

– Förutom att själva bostäderna kommer att bli riktigt bra, så kommer områdets starka boendeförening och kulturen i Flammans studentpub att fortsätta locka hit studenter. Det är ett riktigt socialt bostadsområde med fantastiska möjligheter för aktiviteter, och med bra ytor för både studier och samvaro. Dessutom är läget svårslaget, med närhet till både stan, campus och studentliv, avslutar Thomas Lilja.